Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık'ın Açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya milletvekili Öznur Çalık, kuzey çevre yolunun daha elverişli olacağının bildirildiğini söyledi.
AK Parti Malatya il binasında haftanın nöbetçi vekil uygulaması gerçekleştirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Mustafa Şahin Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici ve bazı parti yöneticilerinin katıldığı haftanın nöbetçi vekil uygulamasında vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın açıklaması yapan AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, önce Ankara'da yaptıkları temaslar hakkında bilgi verdi.
Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini ve Malatya'ya kuzey mi, güney çevreyolu mu yapılması hakkındaki raporları istişare ettiklerini söyleyen milletvekili Öznur Çalık, kuzey çevre yolunun daha elverişli olacağı kanaatine varıldığını vurguladı. Kuzey çevre yolunun 250 milyon TL'ye, güney çevre yolunun da kuzey çevre yolunun iki katı maliyete mal olacağının hesaplandığını aktaran milletvekili Çalık, ayrıca güney çevre yolundan fay hattı geçmesinin de dezavantaj olarak söylendiğini dile getirdi.
Ankara'da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşüldüğünü ve Battalgazi ilçesindeki sulama suyu sıkıntısının giderilmesi için Karakaya Baraj Gölü'nde pompayla su çekilip Karababa mevkiinde damla sulama sistemiyle kullanılması için 8 milyon TL aktarılma kararı alındığını söyleyen Çalık, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile görüşmeleri sonrasında Battalgazi ve Arapgir ilçelerine sentetik çim sahna, Battalgazi ilçesinde de spor salonu yapılması sözünün alındığını aktardı.
Seferleri durdurulan Mavi Tren'in demiryollarında tamirat çalışması sonrasında başlayacağını dile getiren Malatya milletvekili Çalık, "Bu aydan itibaren de Van, Güney ve Fırat ekspres trenleri seferlerini yapmaktadır" dedi.
2011 yılında yapılacak seçim nedeniyle "durmak yok yola devam" diyen Çalık, "Sayın başbakanımızın hızına yetişmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.