Başkan Çakır, Yeşiltepe Yolu'nda İnceleme Yaptı
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşiltepe bölgesinde yol çalışmalarını yerinde inceledi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Fen İşleri Müdürü Mehmet Mert, Su ve Kanalizasyon Müdürü Ömür Karaağaç ve Teknik Danışman Zeki Sarılar ile birlikte Yeşiltepe kavşağında devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.
Malatya'nın en büyük yerleşim bölgelerinden biri olan Yeşiltepe'de hummalı bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Çakır, Yeşiltepe'de kuzey kuşak çevre yolu, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin yollarının açılması, Seyran Mahallesi yol açma ve genişletme çalışması, semt konağı gibi birçok çalışmanın devam ettiğini söyledi.
Başkan Çakır, 'Yeşiltepe kavşağı bölgenin can damarı konumunda, burada zaman zaman istenmeyen kazalar meydana geliyordu. Yaptığımız planlama çalışmalarında buranın kodunun düşürülmesi gerekliliği ortaya çıktı. Yaklaşık 2 metre olarak buranın kodunu düşürüyoruz. Bu çalışmalardan önce burada geçen 3 tane ana isale hattını deplase çalışmalarını tamamladık. 4 kilometrelik Mezarlık yolunun 2 kilometrelik bölümünü asfaltladık. Yeşiltepe kavşağını da hızlı bir şekilde çalışarak tamamlamayı hedefliyoruz. Bu
çalışmaların bitmesinden sonra burada kaldırım, yürüyüş alanları, aydınlatma ve yeşillendirme çalışmalarımız olacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Yeşiltepe farklı bir çehreye bürünecek' dedi.
Seyran Mahallesi Muhtarı Zihni Dönmez'de yaptığı konuşmada yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını belirterek, 'Yeşiltepe'nin en önemli noktasını düzenleyerek insanların can güvenliğini sağlıyor' dedi.