Tüketicilere Uyarý
Malatya Tüketici Eðitim ve Koruma Derneði Baþkaný Ali Düzova, tüketicilerin þikayetlerini nerelere yapabileceklerini iyi bilmeleri gerektiðini belirtti.
Gazeteciler Cemiyeti'nde basýn açýklamasý yapan Tüketici Eðitim ve Koruma Derneði Baþkaný Ali Düzova, 'Tüketici hakem heyetlerine baþvururken, faturadaki deðer bin 191 TL'nin altýnda olmalý. Fatura bedeli 191 TL'nin üstünde ise tüketiciler Tüketici Mahkemeleri'ne dava açabilecekler' ifadelerini kullandý.
Ali Düzova, geçen yýl derneklerine en çok; kredi kartý yýllýk aidat þikayetleri, konut kredi yapýlandýrma þikayetleri, kredi masraflarý hesap iþlem ücreti, cep telefonlarý, internet, bilgisayar, elektrik enerjisi daðýtýmý yapan þirket, internet ve televizyon üzerinden yapýlan alýþveriþler, konut alýmý sonrasý þikayetler ve özel hastanelerden alýnan fark ücretleriyle ilgili þikayetlerin geldiðini söyledi.