Üç Zarar, Üç Kişiye Bıraktırdı

Ak Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, saray mahallesi esnaflarını ziyaret etti. Ziyarette yol kenarına oturmuş çay içen vatandaşların davetini geri çevirmedi.

Kaldırıma çay ocağından kürsüler getirildi, vatandaşlarla sohbet koyulaştı. Öncelikle vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Öz, acık havada çay keyfinin nedenini çok geçmeden öğrendi. Vatandaşlar sigara içmek için çay ocağı önünde kaldırıma çıktıklarını ifade edince, bir yasakta vekilden geldi. Önce sigaranın yasaklanma nedenlerini sıraladı. Vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Sigaranın zararlarını üç başlık ile anlatı. Öz, cebine, sağlığına, eşine zarar diye vatandaşları ikna etmeyi başardı. İlk olarak bir kişiyi ikna eden ve sigara içmeyeceğine dair söz alan öz, sigarayı bırakmaya söz veren kişinin arkadaşlarına da eğer arkadaşınız sözünde durmazsa siz arkadaşlık görevinizi yapın ikna edin dedi.

Üç kişiyi aynı şekilde ikna eden vekil öz, ikna olan kişilerin ceplerindeki sigara paketlerini ve çakmaklarını alarak çay ocağı işletmecisine verdi. Daha sonra saray mahallesi esnaflarını ziyaret eden öz, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Bakmadan Geçme