Vali, Başsavcı Ve Baro Ziyaret Edildi

AK Parti heyeti, Malatya'da ziyaretlerde bulundu.


AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi başkanlığında Malatya'nın 6 milletvekili adayları Mücahit Fındıklı, Mehmet Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun, Vali Ulvi Saran, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ve Baro Başkanı Eyüp Kutlubay'ı ziyaret etti.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Vali'yi ziyarette yaptığı konuşmada, 'Milletvekillerimizin muhteşem şekilde karşılanmalarından sonra seçim startı verdik. Şimdi de ziyaretlere başladık. Vali beyi ilk olyarak ziyaret ettik' dedi.
Vali Saran ise, 'Vekillerimiz yeni dönem başlangıcı itibarıyla memlekete hizmet etme sanatı olan milletvekilliği için çalışma yapıyorlar. Bütün siyasi partilerimiz vatandaşın oyuyla ülkenin siyasi karar mekanizmalarını hareket geçirmek üzere faaliylet gösteriyorlur. Demokrasinin güzel tarafı vatandaşa sorumluluk yüklenmesidir. Hayırlı bir seçim
geçirilmesini temenni ediyoruz' dedi.
Baro ziyareti esnasında da avukatlar özellikle Bölge İstinat Mahkemelerinden birisinin Malatya'da kurulması ile yeni adliye sarayı yapılması taleplerinde bulundular.
Milletvekili Adaylarından Şanal Tosun, 'İstinat mahkemesi, açık cezaevi, yeni adliye sarayı ve adliye lojmanları yeni dönem için gündemimizde bulunuyor' dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve milletvekili adayı Öznur Çalık ise istinat mahkemesinin Malatya'da kurulması için daha önceki dönemde sürekli girişimde ve taleplerde bulunduklarını hatırlatarak, yeni dönemdede aynı konu üzerinde çalışmalarının bulunduğunu ve seçim sonrasında bu konuda önemli gelişmelerin yaşanabileceğini ifade etti. Çalık, istinat mahkemesi kurulması halinde bina konusunda sıkıntı yaşanmayacağını ve bu konuda bir hazırlıkları olduğunu ifade etti.
Ömer Faruk Öz ise istinat mahkemelerinin kurulması ile ligili bir önceki kararın eski HSYK tarafından verildiğini hatırlatarak, yeni dönemde kurulacak olan istinat mahkemeleri ile ilgili bu dönem yaptıkları girişim ve çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti.
Baro'da avukatlarla bir süre görüşen AK Partili milletvekili adayları daha sonra adliye binasından ayrıldılar.

Bakmadan Geçme