Yeni 6 Dönümlük Park

Malatya Belediyesi tarafından İnönü Mahallesinde yeni 6 dönümlük alan üzerine yaptırdığı park inşaatının sürdüğü bildirildi.


Çevre yolu altında eski Kömür Tevzi binasının çaprazına yapılan 6 dönümlük park bitme aşamasına getirilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler verdi.
İnceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ile İnönü Mahallesi Muhtarı Gazi Atabey ile mahalle sakinleri katıldı.
Malatya'nın modern bir şekilde gelişmesi amacıyla şehrin dört bir yanında yoğun bir çalışma olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeşillendirme ve park yapımında da yoğun çalışmalar yapıldığını söyledi.
Mahallelere yapılan parkların yanı sıra bölgesel parkların da yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, 'Şu an üç tane bölgesel parkımızın yapımı devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de İnönü bölgesel parkımız. Yaklaşık 6 dönümlük bir alanı kaplayan bu parkımızın yapımı büyük oranda tamamlandı. Parkın içerisinde; kafeterya, büfe, yürüyüş yolları, oturma grupları, aydınlatma elemanları, Japon pergole tarzı kamelyalar ile 3'lü havuz grubu bulunuyor. Ayrıca vatandaşlarımız için spor aletleri de konulacak. Yapımı
büyük oranda tamamlanan parkı, Haziran ayı içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz' dedi.
Yapılan parkın yanı sıra, İnönü mahallesinde diğer çalışmaların da yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Çakır, 'Kömür Tevzi yolunu, İstasyon caddesinden Sanayi bölgesine bağlayacağız. Burada düzenleyeceğimiz bir prestij yolumuz olacak. Yine İstasyon caddesinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalarımızla birlikte İnönü mahallemizin de sıkıntılarını, sorunlarını çözmüş olacağız' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme