Çeyrek Altın Bulmak Artık Zorlaştı
Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, çeyrek altın bulmakta sıkıntı çektiklerini belirterek, vatandaşların hediyelik olarak fiyatı 100 TL olan 1 gramlık altınları tercih ettiğini söyledi.
Altın piyasasındaki son durumu değerlendiren Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, "Bayramdan önce altın fiyatlarında biraz gevşeme oldu. Altını onsu bin 790 dolara kadar düşmüştü. 22 ayar altın fiyatı 100 TL'yi geçti. Has altında 102 TL 50 Kuruş. Altının onsu ise bin 858 dolara kadar çıktı. Bu da şunu gösteriyor ki, altının fiyatı 1 lira, 2 lira düşüyor, 5 lira geri yükseliyor. Altın fiyatlarının düşmesi şu an söz konusu değil. Yorumcuların ve bizlerin tahmini altının onsu 2 bin doları bulur. Bu da
altın fiyatları için 110 TL ile 120 TL arasındaki barajı gösteriyor. Ama bu kısa vadede hemen olacak diye bir şey yok. Fiyatlarda bir duraksama dönemi vardır, ancak daha sonra artışa geçer. Bayramdan önce duraksayan fiyatlar, bayramdan sonra artış gösterdi" diye konuştu.
Çeyrek altının fiyatı hakkında da bilgi veren Özhüsrev, çeyrek altının fiyatının şu an 170 TL olduğunu söyledi. Çeyrek altın bulmakta sıkıntı çektiklerini anlatan Özhüsrev, şöyle konuştu: "Müşteriye hitap edemiyoruz. Darphane basmıyor. Hediyelik olduğu için en çok çeyrek satılıyor. Maalesef çeyrek altın bulmakta zorluk çekiyoruz. Çeyrek altının yarısı çıkacak diye bir şey vardı. Ama kararı verecek olan Darphane çeyreğin yarısını çıkartmadı. 1 gramlık altınlar çıktı. 1 gramlık altın ise 100 TL'dir.
İnsanlar onu hediyelik olarak alıp takıyorlar."
Vatandaşların tasarruf için altın aldığını belirten Özhüsrev, sözlerine şöyle devam etti: "Sarrafiye dediğimiz gramsiye, yarım gramsiye parası olanlar gelip alıyorlar. Almakta fayda vardır. Altında fiyatın hedefi 120 TL'dir. Vatandaşların altını getirip satma olayı yoktur. Altını satmıyorlar. Bundan iki yıl önce altının gramı fiyatı 40-50 lira iken altını satan çoktu. Ama şu sıra altın 100 TL oldu, getirip satan yok"
Bakmadan Geçme





