CHP'li Veli Ağbaba Mazbatasını Aldı

1 Kasım Seçimlerinde Chp Malatya Milletvekili Seçilen Veli Ağbaba, Mazbatasını Aldı.

CHP’den Malatya Milletvekili seçilen Veli Ağbaba, mazbatasını aldı.
Malatya Adliyesi’ne gelen Ağbaba, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı İzzettin Duman’ın elinden aldı. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Veli Ağbaba, 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkenin ateş çemberine ve kan gölüne döndürüldüğünü belirtti. 1 Kasım’da tekrar seçime gidildiğini anımsatan Ağbaba, “Öncelikle sandıktan çıkan sonuca saygılı olduğumuzun bilinmesi gerekiyor. Hep beraber yürümeye devam edeceğiz. Ben tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Milletvekili olarak partilerine oy veren vermeyen herkesin sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağını belirten Ağbaba, Malatya için kavga edeceğini kaydetti. Ağbaba, “2011 yılında milletvekili seçildikten sonra oy versin vermesin tüm Malatyalıların sesi olacağımızı söylemiştim. Malatya’da nerede bir sıkıntı varsa biz gündeme getirdik. Bizim yapıcı muhalefetimiz sayesinde birçok sorun çözüldü. Bundan sonrada oy veren vermeyen herkesin yanında olacağım. Malatya için kavgada edeceğim. Malatya’nın değerlerini, sağcısıyla solcusuyla tartıştırmayacağım. İnönü’yü tartıştırmadıysak, Özal’ı da tartıştırmadık. Bundan sonra da böyle olacak. Hiç kimse korkuya ve yılgınlığa kapılmasın. Ezilen horlanan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
BAŞKANLIK TARTIŞMASI
Başkanlık tartışmalarına da değinen Ağbaba, başkanlık konusunun yeniden gündeme getirilmeye başlandığını ifade etti. Ağbaba, "1 Kasım seçimleri sonrası yeniden başkanlık iddiaları gündeme getirilmeye başlandı. Tek adam rejimine, diktatörlüğe Cumhuriyet Halk Partisi izin vermeyecektir. Herkes rahat olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sini yaşatmaya, Cumhuriyeti yaşatmaya, hukuku, özgürlüğü, demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Bir televizyon kanalında Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yapılan yoruma da tepki gösteren Ağbaba, “Dün Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümüydü. Dün bir televizyon kanalında Atatürk ile ilgili ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Onu buradan lanetle kınıyorum. Bugün 2 kişi daha Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı. Her gün onlarca kişi hakkında soruşturma açılıyor. Bir insan sosyal medyada bir paylaşımı beğendi diye gözaltına alınıyor. İsim vermeden yapılan yorumlar yapanlar tutuklanıyor. Ama herkes bilsin ki dünyanın hiçbir ülkesinde devletin kurucu başkanına hakaret edilmez. Saygıyla anılır. Onların Atatürk’ün adını kirletmelerine izin vermeyeceğiz. Herkesi bu saygıya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
CHP içinde kurultay arayışlarına da dikkat çeken Ağbaba, “Bir kurultay sürecini hep beraber yaşıyoruz. Bazı arkadaşlarımız genel kurul toplanması için imza topluyor. Bir siyasi parti kendi içinde demokrasiyi işletemezse ülkeye demokrasi getiremez. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu böyle söylüyor. Biz önce kendi partimiz içine demokrasiyi getireceğiz. Olağan kurultay sürecimiz devam ediyor. Ocak ayında kurultay süreci yaşanacak. Partimizde, başka MYK olmak üzere bütün arkadaşlarımız sorumluluğun farkındadır. Bizler partide değişimi başlatan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğine inanıyoruz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Partimizde kongre süreci başlıyor. Önümüzdeki günlerde il, ilçe kongreleri yapılacak. Şu bilinsin ki Malatya başta olmak üzere nerede bir yenilenme talebi varsa gereği yapılmalıdır. Bunun gerekli olduğuna inanıyoruz. Ancak partiyi televizyon ekranlarında sanki bir liderlik sorunu varmış gibi tartışma konusu yapmayı da doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme