Çocuklar bilim ile deprem travmasını atlatıyor

Depremin vurduğu Malatya'da, çadır kentte yaşayan çocuklar üniversite öğrencilerinin kurduğu bilim atölyesi etkinliklerine katılarak yaşadıkları deprem travmasını atlatıyor.

Depremin vurduğu Malatya’da, çadır kentte yaşayan çocuklar üniversite öğrencilerinin kurduğu bilim atölyesi etkinliklerine katılarak yaşadıkları deprem travmasını atlatıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı illerden biri olan Malatya’da depremzedelerin yaşadıkları psikolojik sıkıntıların atlatılması adına birçok sosyal etkinlik projesi gerçekleştiriliyor. Cevatpaşa Mahallesi’nde kurulan çadır kentte yaşayan depremzede çocuklar, Başakşehir Belediyesi’nin kurduğu etkinlik çadırında Ispanak atıklarından biyopolimer üreten Bilim Sen Ol Platformunun kurucusu Emir Belli ve ekip arkadaşlarının bilim gösterileri ile hem eğleniyor hem de eğitici bilgiler öğreniyor.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Kültür Derneği desteğiyle 3 günlük eğitimde biyolojiden kimyaya çocukların bilimsel farkındalığını arttıracak birçok deney gerçekleştiren çocuklar, elde ettikleri mum, sabun gibi ürünleri ise annelerine hediye ettiler.

Çevre bilinci eğitimleri verilen çocuklar, mini etkinliklerle çöplerin dönüşüme atılması sıfır atık projelerinin gerçekleştirilmesini de öğrendi. Girişimcilik ve liderlik atölyelerinde bilim gösterileri de yapılırken her yaranın eğitimle sarılacağına inandığını belirten Kafkas Üniversitesi Öğrencisi Elif Nur Pala, "Çocuklara bilim farkındalığı oluşturmak ve bir anda olsa yaşadıkları tramvayı unutturmak için bir deney atölyesi yaptık. Çocuklar çok mutlu oldular eğitimlerinin aksamaması için bir şeyler yapmak gerekiyor. Bilimle çocukları tanıştırmak ve yaraları sarmak için Malatya’dayız” dedi.

Platformun Kurucusu olan üniversite öğrencisi Emir Belli de, "Malatya’da Çadır Kent’te gönüllülerimizle birlikte yaraları bilimle sarmaya geldik. Burada bilim atölyeleri yapıyoruz. Kimya, biyoloji atölyeleri, Girişimcilik ve liderlik atölyeleri yapmaktayız. Bilimde fırsat eşitliği oluşturarak çocuklara ilham olmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çocuklar ise eğitimlerden ve deneylerden son derece memnun olduklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme