Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin mültecilerle sahip çıkamaya devam edeceğini vurgulayarak, 'Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin mültecilerle sahip çıkamaya devam edeceğini vurgulayarak, “Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Türkiye'nin Gücü Ödülleri törenine katıldı.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimi muhalefet aktörleri ile mandacı ekonomistlerin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bir dönemde bu yaklaşım çok daha önemlidir. Ülkemizin üretimine, ihracatına, istihdamına katkı sağlayan cesur isimlerin ödüllendirilmesini bu bakımdan anlamlı buluyorum. İstisnai örnekler üzerinden kötümser tablo çizmeye çalışan şeamet tellallarına verilen en güzel cevap az önce ödül alan kardeşlerimizdir. Bugün ödül tevcih ettiğimiz isimler Türkiye'nin farklı alanlarda yazdığı başarı hikayesinin kahramanlarından sadece küçük bir örneğidir.

Vatanımızın dört bir yanında aralarında kadınlarımızın gençlerimizin olduğu on binlerce insanımız benzer başarılara imza atıyorlar. Şu anda 1 milyar dolar ve üstü değerlemeye ulaşan girişim sayımız 6 ya ulaştı. Türk girişimcilik ekosisteminden çıkan filiz işletmeler pek çok ülkeye teknoloji ihraç eden hale geldi. Fabrikalarımız çoğu zaman 3 vardiya çalışarak sipariş yetiştirmeye çalışıyor. İstihdamda 30 milyonun üstüne çıktık. Sanayi üretimimiz ve ihracatımız her ay rekorlar kırarak yükseliyor. Nisan ayı itibariyle 12 aylık ihracatımız 240 milyar doları aştı. Enerji hariç ihracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde yüz üzerine çıktı. Bundan 20 yıl önce 365 günde ancak 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye, bugün bu rakamı 30 günde gerçekleştirebilir seviyeye ulaştı. Yıl sonu hedefimiz olan 250 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'yi ve reel ekonomiyi yakından takip eden herkes, muhalefetin yalanları ile sokak tiyatrolarının ötesindeki bu fotoğrafı çok net görüyor. Kim ne derse desin başarı çıtasını sürekli yukarı taşıyan iş dünyamızın yolu açıktık, hiç endişe etmeyin” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme