Eğer Malatya'nın Sorunları Çözülemeyecekse

Malatya'da bulanan oda, dernek ve sendikalar ortak basın açıklaması yaparak Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirmesi ve Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kapatılmasına tepki gösterdi.


(Malatya-Gündem) Ziraat Odası'nda bir araya gelen, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Aydın, Canlı Hayan Pazarı ve Besiciler Derneği Başkanı Ramazan Kırma, ortak basın açıklaması yaptı. İlk konuşan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Malatya'nın ekmeği olan Şeker Fabrikası'nın kapanmaması için her platforma mücadelemizi sürdürdük. Ankara'da şeker toplantısına
katıldık. Buradaki toplantıda, milletimizden özür diliyoruz açıklaması yaptılar" ifadelerini kullandı. Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kaldırılıp, Malatya'nın Elazığ'a bağlanmasını da tenkit eden Bayram Poltabaş, " Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'ne, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerindeki 15 istasyon bağlı idi. Şimdi, illerde istasyon ve Malatya'da bir de Erhaç Hava Alanı İstasyonu açık tutulup, diğerleri kapatılıp, Malatya, Elazığ'a bağlanmıştır" diyerek, Malatya'nın kayısı çiçeklenmesi döneminde metrolojinin önemli olduğunu, zirai hava tahmini ölçüm yapılmayacak olması nedeniyle üreticilerin zarar göreceğini vurguladı. "Bu konuda bütün milletvekillerimizi aradım. Ömer Faruk bey yurt dışında olduğu için ulaşamadım" diyen Polatbaş, "Şekerde olduğu gibi meteorolojide de gerekli ciddiyeti gösteremediler" iddiasında bulundu.
"Eğer Malatya'nın sorunları çözülemeyecekse, yaptığım muhtarlık görevimden, yaptığım muhtarlar derneği başkan yardımcılığı görevimden ve Ziraat Odası Başkanlığı görevimden ayrılıp, çevrem tarafından onay verilmesi halinde Malatyalıların sesini duyurmak için istifa etmeyi de düşünüyorum" diyen Polatbaş, " AK Partiliyim ve temsil ettiğim kurumlardan onay alırsam AK Parti'de siyaset yapacağım" şeklinde konuştu.
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, "Şeker arazisi 266 milyon TL'ye inşaat firmasına ihaleyle verildi. Arsa rantı için yapılan özelleştirmedir" diyerek, "İktidar milletvekilleri bu konuya ciddiye alamayıp, önerilerimizi değerlendiremediler. Danıştay 13. Dairesi özelleştirmeye onay verildi. Bir üst mahkeme olan idari davalara başvuru yapıldı. Sonucunu bekliyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme

Malatya Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 929 28 58
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!