Enkazdan çıkartılan 971 bin lira değerinde para ve altın ile çelik kasa polise teslim edildi

Kastamonu'dan arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine giden Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği ekipleri, enkaz altından buldukları 971 bin TL değerindeki altın ve kıymetli eşyalar ile çelik kasayı polis ekiplerine teslim etti.

Kastamonu’dan arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine giden Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği ekipleri, enkaz altından buldukları 971 bin TL değerindeki altın ve kıymetli eşyalar ile çelik kasayı polis ekiplerine teslim etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gönüllüler yardım edebilmek için deprem bölgesine akın etti. Kastamonu’dan Malatya’ya arama kurtarma için çalışmalara giden Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma Ekipleri, örnek bir davranış sergiledi.

Malatya’nın Halfettin Mahallesi Şehit İbrahim Ahmet Sarıoğlu Sokak’ta bulunan bir enkazda arama kurtarma çalışması yapan Kastamonu İHH ekipleri, 971 bin lira değerinde para ve altın ile bir çelik kasa buldu. Kurtarma ekiplerinin enkazda buldukları para, ziynet eşyası ve çelik kasa koruma altına alındı. Bulunan kıymetli eşyalar tutulan tutanağın ardından polis ekiplerine teslim edildi.

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kastamonu Şube Başkanı Kadir Horoz, depremin ilk yaşandığı günden itibaren ekiplerin sahada yer aldığını söyledi.

27 personelin Malatya’da arama kurtarma çalışması yaptığını ve şu ana kadar 6 kişiyi enkazdan sağ çıkardıklarını ifade eden Kadir Horoz, “Ekiplerimiz Malatya’da Petek Apartmanı enkazında çalışma yaptıkları esnada 971 bin lira değerinde olan para ve ziynet eşyası ile bir çelik kasa buldu. Önce koruma altına alındı daha sonra ise durum güvenlik güçlerimize bildirildi. Bulunan kıymetli eşyalar tutanak karşılığında polis ekiplerimize teslim edildi. İnşallah para ve altınların sahibi yaşıyordur ve polis ekiplerimiz eşyaları sahibine teslim eder” diye konuştu.

Bakmadan Geçme