Fuat Ölmeztoprak'ın Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Sosyal Destek Programı (SODES) için Malatya'dan hazırlanacak projelerle il ekonomisine 15 milyon TL kaynak kazandırılabileceğini ifade etti.


Milletvekili Ölmeztoprak konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT) tarafından yürütülen Sosyal Destek Programına (SODES) Malatya'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK),Kamu Kurum ve Kuruluşları, üniversite ve mahalli idare birlikleri tarafından hazırlanabilecek projelerle toplam 15 milyon TL'lik kaynağın kazandırılabileceğini, SODES'in yoksulluğun ilacı olacağını, yerel dinamikleri daha etkin hayata geçireceğini ve sosyal hayata canlılık ve renk
kazandıracağını belirtti.
İstihdam projelerinin Malatya'da istihdam edilebilirliğin arttırılması, ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi ve kendi işini kurabileceklere destek olunmasına yönelik projeler olması gerektiği ve kendi işini kuracaklara da 5 bin TL ayni sermaye desteğinin verileceğini ve proje tekliflerinin 15 Haziran 2010 tarihine kadar verilebileceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme

Malatya Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 929 28 58
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!