Grip Salgını İddiası
Malatya'da son günlerde gribal ve üst solunum yolu
hastalığının arttığı ileri sürülürken, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ise, sözü edilen hastalıklarda önemli bir artış olmadığını iddia etti.
Özellikle yaşlı ve çocuklarda gribal ve üst solunum yolu hastalığının arttığına ilişkin iddiaları cevaplandıran Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "2010 yılının Ocak ayı ile 2011 yılının Ocak ayı acil servis istatistik rakamlarını aldım. Geçen yıla göre bu yıl yüzde 10-15 gibi bir artış var. Ancak bu artışın vatandaşın katılım payını ödememek için acil servise gelmelerinden kaynaklandığı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.
Sözü edilen hastalıklarda önemli bir artış olmadığını savunan Zengin, kendilerine üst solunum yolu hastalığının arttığıyla ilgili bilgi ulaşmadığını, üst solunum yolu hastalığının mevsimsel dönemi olduğunu vurguladı.
Bu arada, Malatya merkeze bu kış döneminde yeterince kar yağmaması, hatta yok denecek kadar yağmasından dolayı üst solunum yolu hastalığının arttığı ifade edilirken, Malatya Sağlık eski il müdürü, şu anda bir özel hastanede Dahiliye Uzmanı olarak görev yapan Sezai Demirel ise, üst solunum yolu hastalığının arttığını gördüklerini ifade edip, "Okullar bir hafta önce tatil edilseydi, bu hastalık bu kadar yayılmazdı" şeklinde konuştu.