İl Başkanı Gökhan Gök: Malatya Küllerinden Yeniden Doğuyor
Deprem sonrası Malatya'da başlatılan yeniden inşa sürecinin bütüncül bir yaklaşımla yürütüldüğünü kaydeden Gökhan Gök, bu süreçte Cumhur İttifakı olarak tüm kurumlarla sürekli iletişim ve istişare içerisinde olduklarını ifade ederek Malatya Life dergimize ve malatyagundem.com haber portalımıza konuştu.
MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Malatya’da devam eden inşa ve imar çalışmalarına ilişkin dergimize değerlendirmelerde bulundu. Gök, Vali Seddar Yavuz’un öncülüğünde ve Cumhur İttifakı’nın kararlı duruşuyla şehirde yaklaşık bine yakın şantiyede çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.
Deprem sonrası Malatya’da başlatılan yeniden inşa sürecinin bütüncül bir yaklaşımla yürütüldüğünü kaydeden Gökhan Gök, bu süreçte Cumhur İttifakı olarak tüm kurumlarla sürekli iletişim ve istişare içerisinde olduklarını ifade ederek Malatya Life dergimize ve malatyagundem.com haber portalımıza konuştu.
2026’da Konteyner Kentler Sona Erecek
Malatya’nın konut sorununa da değinen Gökhan Gök, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kentte "konut sorunu" diye bir kavramın kalmayacağını söyledi. Gök, 2026 yılı itibariyle konteyner kent uygulamasının tamamen sona ereceğini ve kalıcı konutlara geçileceğini dile getirdi.
Yeni Çarşı Projesi Ekonominin Lokomotifi Olacak
Kent ekonomisinin yeniden ayağa kalkmasında kritik rol oynayan Yeni Çarşı Projesi’ne de değinen MHP İl Başkanı, projenin tamamlanmasıyla birlikte Malatya'nın her yönüyle toparlanacağına inandıklarını söyledi. Gök, “Yeni Çarşı, kent ekonomisinin en önemli ayağını oluşturuyor,” dedi.
Terörsüz Türkiye, Nizam-ı Aleme Giden Yoldur
Gökhan Gök, açıklamasının devamında “Terörsüz Türkiye” vizyonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bu sürecin Türkiye’nin kaderini ve bölgesel dengeleri etkileyen tarihi bir adım olduğunu belirten Gök, şu ifadeleri kullandı: “Terörsüz Türkiye, ülkemize yönelik küresel karanlık senaryoları bozacak bir irade beyanıdır. Bu vizyon; Turan’a açılan kapı, nizam-ı aleme giden yoldur. Bu kutlu hedef uğrunda yolumuz açıktır, kararlılığımız sarsılmazdır, “Terörsüz Türkiye" vizyonunun sadece bir siyasi söylem değil, milletin ortak ülküsüdür” ifadelerini kullandı
Terör sona erdiğinde huzur doğacak, barış büyüyecek, kalkınmamız hızlanacak diye Gökhan Gök,‘ Türkiye Yüzyılı’ cihana yayılacaktır. Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle bu kutlu yol tamamlanacak, Türk ve Türkiye Yüzyılı mutlaka inşa edilecektir.” dedi
Anayasa'nın İlk Dört Maddesi Tartışma Konusu Değildir
Sürece dair iki önemli hususu da açıklığa kavuşturmak istediğini belirten Gök, birincisinin terör örgütleriyle pazarlık veya taviz olmadığını, ikincisinin ise Anayasa’nın ilk dört maddesi ile 42. ve 66. maddelerinin tartışma konusu dahi yapılamayacağını söyledi.
Bizim meselemiz ayrılık değil, birliktir; kavga değil, kucaklaşmadır” diyen Gök, Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle bu milletin bir kaderin ortakları olduğunu ifade etti. Kardeşliğin siyaset üstü bir hakikat olduğuna dikkat çeken Gök, toplumsal kucaklaşmanın sadece bir temenni değil, milletin geleceğe yürüyüş rotası olduğunu belirtti. Gök, “Ortak paydamız Türkiye’dir. Bayrağımız birdir, vatanımız tektir, ülkümüz ise yüksektir” ifadelerini kullandı.
Geri Durmayacağız
MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Türkiye’nin bütünlüğünü hedef alan her türlü tehdide karşı kararlı duruşlarını sürdüreceklerini kaydederek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bizi bölmek isteyenler bilsinler ki bu milletin mayasında kardeşlik, ufkunda birlikte yükselmek vardır. Biz bu kutlu yolda asla geri durmayacağız.”
Komşuluk, Bu Milletin En Güçlü Bağlarından Biridir
MHP Genel Merkezi’nin başlattığı “Hayırlı Günler Komşum” projesi, Malatya’da da hayata geçiriliyor.
Projeyle toplumsal dayanışmayı ve komşuluk kültürünü yeniden canlandırmayı hedeflediklerini belirten MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, komşuluğun Türk milleti için büyük bir değer olduğunu vurguladı.
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak biliyoruz ki, milletimizin gücü birlik ve kardeşlikten gelir. Bizim kültürümüzde komşu, sadece yan dairede oturan değil; gönül komşusudur,” diyen Gök,
“Bir selamı eksik etmemek, bir tas çorbayı paylaşmak bizim medeniyetimizin özüdür,” ifadelerini kullandı.
Gökhan Gök, projenin Malatya’da büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek şunları söyledi:
“Her mahallede komşuluk duygusu yeniden canlansın istiyoruz. Komşuluk güçlü olursa, şehir de Türkiye de güçlü olur. Tüm hemşehrilerimizi bu anlamlı projeye destek olmaya davet ediyorum.
Hayırlı günler Malatya, hayırlı günler komşum.”
Kaynak : Malatya Life Dergisi - malatyagundem.com
Bakmadan Geçme



