İlan Kararına Basın Tepkisi

Malatya İl Genel Meclisi'nin İl Özel İdaresi kanalıyla yapılacak alımlarda doğrudan alım yapması yönünde karar almasının yerel gazetelerde ilanların yayınlanmayacağı ve bu konuda yerel gazetelerin gelir kaybına neden olacağı iddia edildi.


Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı Bülent Kutlutürk, yaptığı yazılı açıklamada "Malatya İl Genel Meclisi, dünkü oturumunda yerel gazetelerin ilan gelirlerinde azalmaya yol açacak bir karar almıştır. Mecliste doğrudan temin sınırını aşan alımların ihale yoluyla değil, doğrudan temin sınırına alınarak ihale edilmeden yapılması yönünde alınan bu karar, önemli sakıncalar doğurmaktadır. Alımların ihale edilmemesi, gazetelerde de ilan edilmeyeceği anlamına gelmektedir. Bu da Malatya'da yayınlanan
günlük gazeteler için önemli bir gelir kaybına neden olacaktır. Yerel gazeteler için resmi ilan gelirleri önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye genelinde 1200 civarında yerel gazete, Malatya'da ise 9 gazete resmi ilan yayınlamaktadır. İl Genel Meclisi'nin aldığı kararla, yerel gazeteler daha fazla maddi sorunla boğuşacaktır. Gelirleri azalacak olan gazeteler istihdamda daraltmaya gidecek ya da niteliklerinden ödün vermek zorunda kalacaklardır. Her durumda da bu karardan meslektaşlarımız ciddi oranda etkilenecektir" ifadeleri ileri sürüldü.

Bakmadan Geçme

Malatya Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 929 28 58
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!