Malatya'da STK'ları arasında ayrım yok, hepimiz biriz

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın ve Tarım Platformu yönetimi ve Üyeleri Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'e yaptığı ziyarette, yeniden TESK Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmesinden dolay tebrik ederek başarılar dilediler.

-“Malatya’da duruşu olan bir başkanımız”

Malatya Tarım Platformu Üyesi Kadın Kooperatifi Başkanları, üretici birlik başkanları, üretici ve yetiştirici dernek başkanları ile birlikte  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret eden Malatya Tarım Platformu Başkanı ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin başkanımız TESK Yönetim Kurulu üyesi seçilmesinden dolayı hayırlı olması ziyaretinde bulunuyoruz. Şevket başkanımız Malatya’da önemli çalışmalar yapan ve duruşu olan yeterki doğru olsun doğrunun yanında olan, memleket için, yetiştiriciler, üreticiler çiftçiler ve esnaflarımız için önemli çalışması olan bir ağabeyimiz. Kendilerini tebrik ediyoruz, üreticilerimiz, yetiştiricilerimiz ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Yeni dönem görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

-“Son dönemdeki gelişmeler çiftçiliği, üreticiliği ve yetiştiriciliği çok önemli kıldı”

Ziyaret için teşekkür eden Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Malatya Tarım Platformu Başkanımız İhsan Akın ile birlikte hep beraber çalıştık. Malatya için, esnafımız için hep birlikte çalıştık. Amacımız hem milletimize, devletimizde, hem de Malatya’mıza faydalı olmaktır. Son dönemdeki gelişmeler çiftçiliği, üreticiliği ve yetiştiriciliği çok önemli kıldı. Üretim ve yetiştiricilik ülkenin bel kemiği oldu. Temel beslenme kaynakları için süt ve süt ürünleri çok büyük önem kazandı. Malatya Tarım Platformu Başkanımız İhsan Akın, hem il il gezip, hem de yurtdışına giderek üretimi, yetiştiriciliği inceliyor ve Malatya’nın bu konuda daha ileriye nasıl gidebileceğinin çalışmalarını yapıyor. Ben, İhsan başkanımla gurur duyuyorum. Hayvan yetiştiricilerini tek tek ziyaret ediyor, özellikle de bayan üretici ve yetiştiricileri bir araya getirmesi hem sevindirici, hem de Malatya için çok önemli. Kadınlarımızın toplumun önünde üretimde ve yetiştiricilikte öncü olması çok değerli. Kadın Kooperatiflerinin gelişmesi ve büyümesi için TESK Genel Başkanımız sayın Bendevi Palandöken sürekli girişimlerde bulunuyor. Malatya Tarım Platformunda kadın kooperatiflerimizin bulunuyor olmasından memnuniyet duydum.” dedi.

Keskin, TESK öncülüğünde pilot il olan Malatya ile birlikte Tunceli ve Elazığ’da 2007’de 4 bin 500 kadına girişimcilik eğitimi verildiğini hatırlatarak, “Malatya Tarım Platformu bünyesinde kadın üreticilerimizi görünce çok mutlu oldum.” İfadesini kaydetti.

Keskin şunları söyledi, “Yanlış nerede olursa olsun, o yanlışlara gücüm yettiği kadar, dilim döndüğü kadar mücadele etmek benim boynumun borcu. Yanlış yapan kim olursa olsun, hiç ayırman, yanlış yapan oldu mu karşısında dururuz, anlatırız. Ama onlar bizi ikna ederse özür dilemesini de biliriz. Hamdolsun, bugüne kadar söylediğimiz ve mücadelesini yaptığımız konularda bizi kimse yalanlayamadı.”

-“STK’larımıza ve Malatya basınına teşekkür ediyorum”

STK’ların birlikte çalışması ve birlikte hareket etmesine Sultansuyu’ndaki olumsuz gelişmelere karşı gösterilen tepkiyi örnek gösteren MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Sultansuyu ile ilgili konuda Malatya Tarım Platformu Başkanımız İhsan Akın’da çok güzel destek verdi. Bizde Ankara’da girişimler de bulunduk, bakan ve bakan yardımcıları ile görüştük. Eğer o gün sivil toplum kuruluşları olarak beraber hareket etmeseydik, Malatya basınımız destek çıkmasaydı Sultansuyu bugün farklı bir yerde olabilirdi, belki orada elimizden gitmişti.  Şeker Fabrikasının bir tarafı gibi, Sümerbank gibi elimizden gitmişti. Bu nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve Malatya basınına bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz her zaman sivil toplum kuruluşları ile birlikteyiz. Tarım Platformu Başkanımız İhsan Akın’da bu işi çok güzel yapıyor ve takdir ediyorum. Sivil toplum kuruluşları içerisinde ayrımı yok, hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz.” diye konuştu.

 

Bülten

Bakmadan Geçme