Merakı evini müzeye dönüştürttü

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Erdin Tırnaksız antikaya ve musikiye olan merakı nedeniyle evinin bir bölümünü müzeye çevirdi.

Malatya’nın Darende ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Erdin Tırnaksız antikaya ve musikiye olan merakı nedeniyle evinin bir bölümünü müzeye çevirdi.

Malatya’nın Darende ilçesinde yaşayan Erdin Tırnaksız küçük yaşlarda başlayan antika ve musikiye olan merakı sonrası evinin bir bölümünü müzeye dönüştürdü.

Koleksiyonda yer alan eşyalara gözü gibi baktığını ifade eden Tırnaksız, “18 yıldır eski eserleri topluyorum. Millet araba aldı, ev aldı ben de paramı bu eserlere yatırdım. 18 yıl önce isteyip de alamadığım bir plak benim hırs yapmama neden oldu. Bugün 6 bin eser sahibi oldum. Benim eski eşyalara ilgimi bilen arkadaşlarım, dostlarım ellerindeki eserleri bağışlıyor. Bir yerde bir eser olduğunu duyduğumda, gidip paramla alıyorum. O eseri alamazsam uykularım kaçıyor. Hediye edilen eşyalar oldu ama birçoğunu kendi paramla aldım. Kazancımın büyük bölümünü bu eserlere harcadım harcamaya da devam ediyorum. Topladığım eşyaları koymak için evimin üst katına bir yer yaptım. Hacıderviş Mahallesi’nde bulunan evime kamera döşettim ayrıca burada yatıyorum” ifadelerini kullandı.

"Gelecek nesillere taşımak istiyorum"

Koleksiyonunda çok sayıda tarihi eserinde bulunduğunu ifade eden Tırnaksız, “Buna tarihine sahip çıkma deyin, hastalık deyin, hobi deyin. Benim için tarihi eser olan parçaları sergiliyorum. Ben bunu yaparak geçmişi gelecek nesillerle buluşturduğumu düşünüyorum. Amacım halka açık bir müze oluşturmak. Burada 100-150 yıllık eserler var. Bunları gelecek nesillerle tanıştırırsam, bu bana yeter. Gençlerimiz gelsin atalarının kullandığı malzemelerini görsünler. Tarihleri ile yüzleşsinler bir insanın doğduğunda kullandığı beşikten tutun son nefesine kadar kullandığı yaşam malzemeleri var bende” diye konuştu.

Bakmadan Geçme