Naci Şavata'ya Ziyaret
Malatya İl Genel Meclisi Başkanlığı'na tekrar seçilen Naci Şavata '5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu bizim önümüzü kesiyor.
Sayın iktidarımıza , sayın başbakanımıza teşekkür ediyoruz.Kanunun biraz daha geliştirilmesi lazım"dedi.
İŞKUR Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine tekrar seçilen Naci Şavata'yı makamında ziyaret ederek tebrik etti.
İŞKUR İl Müdürü Durmuş Doğan ziyarette yaptığı konuşmada "Malatya'nın sorunlarının çözümü noktasında Naci Bey tecrübesi ile bu sorunların çözümünde etkili olacak bir kişidir. Kendisi Malatya'nın yetiştirdiği nadir şahsiyetlerden biridir.Biz de işsizlik konusunda, istihdamın artırılması konusunda sayın başkanın tecrübelerinden yararlanacağız.Görevinin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise yaptığı konuşmada "Sayın müdürümüzü Valilik Yazı İşleri Müdürüyken çok yakından tanıyoruz. İŞKUR İl Müdürlüğü görevine atandıktan sonra da İŞKUR'da çok hızlı değişimler yaşanmaya başlandığını görüyoruz"diyerek, daha sonra şunları belirtti: "Malatya problemlerini çözmede çok etkin olmamız bekleniyor. Bu beklenti haklı bir beklenti. Ancak 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu bu anlamda bizim önümüzü kesiyor. Bunu getiren sayın iktidarımıza , sayın Başbakanımıza
teşekkür ediyoruz.Bu Kanunun biraz daha gelişmesi lazım. Yerel yönetimlerin biraz daha yetkisinin artırılması lazım. Yerinde yönetimin, yerinde seçilen insanlarla çözülmesi aslolandır. Zaten bunu yerel yönetimden gelen başbakanımızda defalarca söyledi. 'Halka söyleyin daha çok demokrasi için baskı yapsınlar bize. Biz de bunu yasalarla hayata geçirelim' diyor kendileri. Biz de il idaresi kanunun genişletilmesini bekliyoruz."
Bakmadan Geçme





