Sami Er, Yazıhan'da
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Yazıhan ilçesinde köy muhtarlarıyla bir araya gelerek köyün sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundu.
Yazıhan ilçe merkezi Devlet Demiryolları bahçesinde yapılan toplantıya, Kaymakam Abdullah Abit Öztoprak, Belediye Başkanı Ali Kaya, İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuşdoğan, Vahap Altınok ve TEDAŞ Müdürü Cemal Erkoç, İl Özel idaresi birim müdürleri ve köy muhtarları katıldı.
Toplantıda ilk konuşma yapan İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuşdoğan, "Geçmişte sıkıntılı dönemler yaşadık. Programlar yapılıyordu, fakat yılsonu olunca bu programların hiç birinin yapılmadığı görülünce bizler de muhtarlarımıza karşı mahcup oluyorduk. Köyümüzün sorunları sıraya konulmadan hepsinin programa alınması bu durumu meydana getiriyordu. Bizler köyün sorunlarını önceliklerine göre sıraya koyarak programa alması çalışmaları yapmaktayız. Yılsonunda bu işlerin bitirilmesi içinde gayret gösteriyoruz.
Her muhtar köyüne her şeyi istemesi hakkı var. Fakat bir tarafta stabilize yolu olmayan köy varken, diğer taraftan asfalt yapmak, havuz yapmak doğru olur mu?"diye sordu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise, kırsalda yapmış oldukları çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler vererek, köylerin sorunlarına gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve bu sorunları hep birlikte aşacaklarını vurguladı.
Sami Er, "Bizler kırsalın belediyesiyiz. Köyümüze ve köylümüze daha iyi bir yaşam ortamı hazırlamak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Geçmişte il genel meclisimiz yatırım programı yaparken köy muhtarlarından gelen bütün talepleri dikkate alarak programa sokuyorlardı. Bizim bütçemiz geçmiş yıllarda 25 milyon TL iken programa alınan işlerin tutarı 140 milyon TL'yi bulmaktaydı. .25 milyon TL içinden 9-10 milyon TL yatırım projesi ayrılmış. Böyle olunca eldeki ile yapılan program birbirini tutmuyor programa alınsa bile projelerin uygulana bilirliği mümkün olmuyordu" ifadelerini kullandı.
"Bizler iş başına geldikten sonra il genel meclis üyelerimizle bir araya gelerek, sizler bu bölgenin seçilmişlerisiniz. Sizler köylerin sorunlarını daha iyi biliyorsunuz. Muhtarlarımız sizlere ve bizlere de sorunlarını iletmek için geliyorlar. Öncelikli olmak şartı ile sorunları sıralayalım. Çamurlu köyümüz varsa, susuz köyümüz varsa öncelikli bu köylerimiz çamurdan kurtaralım. Bütçemize göre bir program yapalım dedik. Yapabileceğimiz kadarını programa alıyoruz" diyen Er, konuşmasını özetle şöyle
tamamladı:
"Böyle olunca sizler köyünüzde vatandaşa karşı verilen sözler karşınında mahcup olmazsınız, bizlerde sizlere karşı ve meclis üyelerimiz karşı mahcup olmayız. Meclis üyelerimiz bilgisi dahilinde ekiplerimiz programlanan yerlerde çalışmalarına devam ediyorlar. Bizler buraya gelirken birim müdürlerimizle geldik. Köylerinizin sorunlarını tek, tek dinleyeceğiz. Yapılması gerekenleri öncelikli sıraya göre zaman içinde planlayarak yapacağız. "
Bakmadan Geçme





