Siyaset Akademisi Sınavı
Malatya'da, Siyaset Akademisi eğitimini tamamlayanlar sınava girdi. Rekor Dershanesi'nde düzenlenen sınava 128 kişi katıldı.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Siyaset Akademisi eğitimi ile ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti kurulduğundan beri eğitime önem vermiştir. Malatya'da 4'ncüsünü gerçekleştirdiğimiz 23 Kasım 2011'den itibaren aldıkları Siyaset Akademisi eğitiminin semeresini bugün noktalıyoruz" dedi.
Eğitimlerde kimlik farkı gözetmeden hangi siyasette bulunurlarsa bulunsunlar hekese açık olan Siyaset Akademisi eğitiminde, konuların uzmanlar tarafından verildiğini anlatan Tüfenkçi, şöyle konuştu: "Amaç, temel insan hakları konusunda duyarlılığı artırmak, özgürlükçü, demokrasiyi özümsemiş, insan merkezli politikaları özümsemiş bireylerin yetişmesini sağlamaktır."
Sınava katılanlar ise, yıllar öncesinde girdikleri sınav konusunda yine heyecan yaşadıklarını ifade edip, eğitimli siyaset yapılmasının önemini dile getirdiler.
Ayrıca AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Yaptığı Açıklamada Malatya'nın yeni teşviklerden azami ölçüde yararlanması için Ankara'da girişimlerde bulunduğunu söyledi.
Ankara'daki temasları hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Tüfenkçi, "5 milletvekilimiz, belediye başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte Malatya'nın teşvikteki yerini belirlemek için Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ve Bakanımız Cevdet Yılmaz ile görüşüldü. Malatya teşviklerden iyi yararlanan ildi. Bunun akamete uğramaması için yeni teşvikte bölge illerinden geri kalmaması için görüşmelerimiz oldu" dedi.
TÜİK verilerine göre Malatya'nın büyükşehir olma nüfusunu geçmesiyle ilgili olarak da Tüfenkçi, "Malatya'nın büyükşehir olma noktasında çalışmaları vardı. 750 bin nüfusu aşınca resmen büyükşehire aday olacaktı. Zaten Malatya diğer kriterleri ile büyükşehiri çoktan hak ediyordu. Yeni on ikinci büyükşehir Malatya olacaktır. Muhtemelen 2012 sonu veya 2013'de olur diye bekliyoruz" diye konuştu.
Ankara'da karayolları yetkilileriyle de görüştüklerini ifade eden Tüfenkçi, "Bilindiği gibi Battalgazi Kavşağı'nda alt geçit çalışmaları sürüyor. Battalgazi Kavşağı'ndaki Göztepe yol ayrımının bağlantısında problem vardı. Trafiğin tehlikeye sokulma durumu olacağından ilk yakın yerden bağlanması noktasında belediye başkanımızın teklifini Karayolları'na ilettik. Sorunu çözecekler" şeklinde konuştu.
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na Veteriner Hekim Osman Güder'in atanmasıyla ilgili olarak da Tüfençi, "Arkadaşlarımız Ankara'ya çağrıldı. Osman Güder'in ataması yapıldı. Osman Güder, kısa sürede yönetimi oluşturacak" dedi.