Tıbbi Nebevi Konulu Konferans

Malatya'da 'Tıbbi Nebevi' konulu konferans düzenlendi.


Sağlıkçılar Derneği (SADER) tarafından İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen konferansın açılışında bir konuşma yapan SADER başkanı Dr. Necmeddin Gürbüz, dernek faaliyetleri hakkında bilgi sundu. 'Tıbbi Nebevi' konulu konferans veren Doç. Dr. Ayhan Tekineş, tıp alanında yaşanan gelişmeleri eski ve yeni olarak kıyasladı. Doç. Dr. Ayhan Tekineş, Hipokrat'tan Galenos'a, İbni Sina'dan Fahreddini Razi'ye kadar tıp tarihindeki önemli şahsiyetlerden söz edip, peygamber efendimiz Hz Muhammed'in (S.A.V.) tıp
dünyasında nasıl algılandığından bahsetti. Tekineş, modern bilimin önünü açan ve insanlara ufuk gösteren Hz.Muhammed'in Hadis-i Şeriflerini katılımcılarla paylaştı. Peygamber Efendimizin özellikle son yıllarda önemi yeni yeni anlaşılmaya başlayan koruyucu hekimlik, hijyen, diş bakımı, sağlıklı beslenme ve egzersizle ilgili Hadis-i Şeriflerini dile getiren Tekineş, hastalık tedavileri ile ilgili ihtiyarlıktan başka her hastalığın şifasının bulunduğunu müjdeleyen Hadisleri de hatırlattı.
Konferansın sonunda Doç.Dr.Ayhan Tekineş'e İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin tarafından kayısı hediye edildi. Doç. Dr.Ayhan Tekineş kitaplarını da imzaladı.

Bakmadan Geçme

Malatya Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 929 28 58
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!