Dutpınardan Farklı Yatırım Hamleleri

Malatya'nın önde gelen gıda ve hayvancılık firmalarından olan DUTPINARGıda Şirketi, Malatya'da tarımsal açıdan ülkeye katma değer katacak yatırım adımlarını atmaya devam ediyor. Firma, Malatya'nın farklı semtlerinde altıncı şubesi'ni açarak öncelikli olarak günlük çiğ süt satışı ve doğal süt ürünleri satış noktaları ile farklı bir konseptle markalaşma yolunu seçti.

 Malatya’nın önde gelen gıda ve hayvancılık firmalarından olan DUTPINARGıda Şirketi, Malatya’da tarımsal açıdan ülkeye katma değer katacak yatırım adımlarını atmaya devam ediyor. Firma, Malatya’nın farklı semtlerinde altıncı şubesi’ni açarak öncelikli olarak günlük çiğ süt satışı ve doğal süt ürünleri satış noktaları ile farklı bir konseptle  markalaşma yolunu seçti.

Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öner, Malatya ekonomisi, ülke ekonomisinin içinden geçtiği süreç ve firmanın yatırımlarına yönelik önemli bilgiler verdi.

Öner şunları söyledi: “İlimiz sanayicisi günden güne kendini geliştiren dinamik atılgan ve girişimci bir ruha sahiptir. Çok farklı sektörlerde yatırım ve üretim dallarına sahip olan sanayi bölgemizde ilimizin adı ile anılan kayısı işleme ve tekstil ön plana çıkmaktadır. Ülkemizin şu günlerde yaşadığı sıkıntılarda elbette ki ilk ve en çok etkilenen üretim sektöründe olan sanayicimizdir. Ancak bizler ülkemizin ve şirketlerimizin geldiği noktaları gören bilinçli insanlarız. Anadolu sanayicisi olan bizler ülkemizin kalkınmasıyla beraber son on yılda işlerimizi belli noktalara taşımış insanlarız. Dolayısıyla şükretmeyi ve sabretmeyi biliriz. Bu kervanla beraber yürüyenlerden biride Dutpınar gıdadır. Dutpınar Gıda bir aile şirketidir  2005 yılında 2.organize san bölgesinde pekmez çeşitleri üretmek için yola çıkan firmamız hamdolsun ulaştığı  noktada üretmek ve üretici olarak hizmet vermekten mutludur.

Rekabet Edemezsin Demişlerdi, Şimdi Sektörde Lider…

Pekmez üretimi işine fikrini İstanbul’da pekmez çeşitleri satan bir dostu ile yaptığı istişare sonucu yapmaya karar verdiğini belirten DUTPINAR Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öner, “ Oluşan fikir doğrultusunda biraz araştırma yaptıktan sonra pekmez çeşitleri üretmeye karar verdik. Tabi bizim lokomotif ürünümüz Keçiboynuzu meyvesinden üretilen Harnup pekmezidir ve bu meyve çoğunlukla Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. O zaman o bölgelerdeki pekmez üreticileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, biz hammaddeye yakınız siz buradan hammadde alarak Malatya’da üretim yapıp bizimle rekabet edebilmeniz mümkün değil dediler. Ancak bunu söyleyenler üç yıl sonra dönüp bizi başarımızdan dolayı tebrik ve takdir  ettiler. DUTPINAR gıda olarak ülkemizde yetişen 10-12 bin ton keçiboynuzu meyvesinin yaklaşık 4 bin tonunu firma olarak bizler almaktayız. Günlük 16 ton üretim kapasitesiyle ülkede en çok pekmez üreten firma konumundayız. Üzüm, Dut, Hurma, Kayısı ve Andız pekmezi gibi birçok çeşit pekmez üretiyoruz. Birçok markanın, firmanın ürün tedarikçisi konumundayız. Ben doğrusu yapılacak bir işin en mükemmelini yapan ve yapacağı işin projelerinin rüyalarını gören yani önemseyen her insanın başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

 Tam Sağlıklı koşullarda Süt ve Süt Ürünleri

Son yıllarda ilimizde hayvancılık alanında hatırı sayılır çiftlikler kuruldu ve bunlardan biriside DUTPINAR Gıda Şirketi. Bölgede örnek sayılabilecek 600 sağmallık süt hayvancılığı çiftliğidir. Tamamını yurtdışından ithal ettiğimiz 450 düve ile 2011 yılında işe başladık. Tabi sağlıklı bir Sürü ile işe başlamanın avantajını yaşadık ve bölgemizde ilk “HASTALIKTAN ARİ BELGESİ” ni alan çiftlik olmayı başardık. Çiğ süt gerekli şartlarda muhafaza edilmediği takdirde çabuk bozulduğu ve hızlı bakteri ürediği için ve içerisinde birçok hastalık barındırdığı için sokakta satışı yasaklanmıştı, ancak uygulamada yoktu. Tarım Bakanlığının çıkarmış olduğu yeni yönetmelikle çiğ süt satışına yeni bir düzenleme getirildi. Hastalık bulunmayan çiftlikler ancak 4 derece soğuk zinciri bozmadan 48 saat içinde satılmak kaydı çiğ süt satışına izin verdi.

DUTPINARSüt olarak bütün bu şartlara haiz olan çiftliğimizden ürettiğimiz sütü, doğallığını bozmadan tüketiciye ulaştırmak için kolları sıvadık ve şu anda farklı bölgelerde beş şube ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Günlük çiğ süt satışı ve hiçbir katkı olmadan evlerimizde ürettiğimiz yoğurt mayalama tekniği ile doğal ve tam yağlı yoğurt yapmaktayız. Yine yöremize ait peynir çeşitleri üretimi de yaparak halkımıza doğal süt ürünleri ile hizmet vermeye devam edeceğiz.Hedefimiz şehrimizde 15 noktada şube oluşturarak hizmeti tüketicinin ayağına götürmek. Bununla beraber gıda üretiminde yine bir ilk sayılabilecek şeffaf üretim konusunda bir adım attık ve süt ve süt ürünlerimizi nasıl ürettiğimizi tüm müşterilerimize dilediği zaman yerinde görme gibi bir ayrıcalık uyguladık.  Üretimi yerinde görmek isteyen her tüketicimiz dilediği zaman tükettiği peynirin nasıl ve nerede üretildiğini istisnasız görecektir. Tüm ürünlerimiz kendi çiftliğimizden ürettiğimiz sütten olacağından dolayı mağazalarımızdan satışını yapacağımız tüm ürünlerimizin doğallığının kefili olacağız.

 

Bakmadan Geçme