Türkmen Köylerinin Bombalanmasına Tepki

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, Suriye ve Rusya'nın Suriye'deki Türkmen köylerini bombalamasına sert tepki gösterdi.Malatya'nın Yazıhan İlçesinde bu yıl kurulan Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği...

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, Suriye ve Rusya’nın Suriye’deki Türkmen köylerini bombalamasına sert tepki gösterdi.
Malatya’nın Yazıhan İlçesinde bu yıl kurulan Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, son günlerde Suriye’de Esed rejim güçleri ile Rusya’nın Türkmen Köylerine bomba yağdırdığını belirterek, saldırılara biran önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Rusya’nın Türklere ve İslam’a karşı amansız ve anlamsız br savaş açtığını belirten Çatalkaya, savaşın bir an önce durdurulması için hızlı ve kararlı davranılması çağrısında bulundu. Türkmen Dağ Köyleri Derneği olarak yaşanılanları yakından takip ettiklerini belirten Çatalkaya, Yazıhan bölgesinde bulunan köyleri aynı çatı altında buluşturmak için böyle bu derneği açtıklarını da belirtti. Çatalkaya, “Örfümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak eğitim alan çocuklarımıza yardımcı olmak adına hizmete başladık. Bu vesile ile bir araya gelmekten onur duyarız. Derneğimizin yönetiminde ve üye olarak görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme